ARTIKUJT E FUNDIT

Njihuni me vajzën që la Amerikën për shqipërinë

  Jonida Dervishi vajza me origjin nga tepelena sapo ka mbaruar studimet në University of Washington për avokate. Ajo që të bën përshtypje, është vendosmëria...

Blerim Latifi:Projekti i juaj për UP-në është antikombëtar

I nderuari z. Pacolli, Ministër i Punëve të Jashtme në Qeverinë e Kosovës! Projekti Juaj për zhvendosjen e Universitetit të Prishtinës nga qendra e kryeqytetit,...

LIBRI FRANCEZ I 1806 : “SHQIPTARËT E PARAMITHISË, PËRÇMUES TË TURQVE...

Nga Aurenc Bebja*, Francë – 20 Tetor 2017   Në librin francez “Le Voyageur de la jeunesse dans les quatre parties du monde.”, të autorit Pierre Blanchard,...

Ludvig Fon Taloci: Kërkime iliro-shqiptare

LUDVIG FON TALOCI (1854-1916)   Taloci për nga origjina ishte hungarez i lindur në Ofen (Hungari) më 8 dhjetor 1854. Ishte themeluesi i kërkimeve dhe hulumtimeve hungareze...

Gjëma dhe vajtimi tek shqiptarët. Perëndesha KuKu !

Nga Fahri Xharra Të dhëna për vajtimin shqiptar sjell Pjetër Bogdani, Pjetër Budi, Frang Bardhi në një relacion të vitit 1641, Evla Çelebia më 1660-1664, Viçenso...

P.Kupitori: E quaj gjuhën shqipe si paragrekolatine të rracave greke e...

Përgatiti: Valter KOXHAJ   Shumica e studiuesve që janë përpjekur të  shkruajnë për shqiptarët, për greqishten e vjetër dhe latinishten, për familiaritetin apo  llojin fillestar të...